Manja slova Veća slova RSSMAP

10.09.2014.

Informacija o statusu Crne Gore u Akcionom planu za članstvu - MAP

Akcioni plan za članstvo - MAP, ustanovljen na NATO samitu u Vašingtonu 1999. godine, osmišljen je u cilju adekvatne pripreme država aspiranata za članstvo u NATO i predstavlja poslednju stepenicu ka punopravnom članstvu.

04.05.2012.

Akcioni plan za članstvo

Akcioni plan za članstvo (MAP) je NATO program savjetovanja, pomoći i praktične podrške koji se izrađuje na osnovu individualnih potreba zemalja koje žele da se priključe Alijansi.

16.12.2009.

MAP

Prijem Crne Gore u MAP

Ministri inostranih poslova NATO, na sastanku održanom 4. decembra 2009. godine u Briselu, donijeli su odluku o prijemu Crne Gore u Akcioni plan za članstvo (MAP)

Saveznici su odlučili da odobre Crnoj Gori zahtjev za članstvo u Akcionom planu za članstvo (MAP), NATO programa pomoći i prakticne podrške koji je urađen na osnovu individualnih potreba zemalja koje se žele priključiti Alijansi. Saveznici su se složili da će se Bosna i Hercegovina pridruziti MAP-u, čim se uoči progres u reformama.

,,Čestitam Crnoj Gori na uspjehu. To je rezultat napornog rada. Sa stalnim naporima ka narednim reformama, danasnji poziv u MAP biće kamen temeljac krajnjem cilju - punom članstvu u Atlantskoj alijansi, rekao je generalni sekretar NATO