Мања слова Већа слова РССЗакон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МАП

10.09.2014.

Информација о статусу Црне Горе у Акционом плану за чланству - МАП

Акциони план за чланство - МАП, установљен на НАТО самиту у Вашингтону 1999. године, осмишљен је у циљу адекватне припреме држава аспираната за чланство у НАТО и представља последњу степеницу ка пуноправном чланству.

04.05.2012.

Акциони план за чланство

Акциони план за чланство (МАП) је НАТО програм савјетовања, помоћи и практичне подршке који се израђује на основу индивидуалних потреба земаља које желе да се прикључе Алијанси.

16.12.2009.

МАП

Пријем Црне Горе у МАП

Министри иностраних послова НАТО, на састанку одржаном 4. децембра 2009. године у Бриселу, донијели су одлуку о пријему Црне Горе у Акциони план за чланство (МАП)

Савезници су одлучили да одобре Црној Гори захтјев за чланство у Акционом плану за чланство (МАП), НАТО програма помоћи и практицне подршке који је урађен на основу индивидуалних потреба земаља које се желе прикључити Алијанси. Савезници су се сложили да ће се Босна и Херцеговина придрузити МАП-у, чим се уочи прогрес у реформама.
,,Честитам Црној Гори на успјеху. То је резултат напорног рада. Са сталним напорима ка наредним реформама, данасњи позив у МАП биће камен темељац крајњем циљу - пуном чланству у Атлантској алијанси, рекао је генерални секретар НАТО