Manja slova Veća slova RSSSlobodan Filipović - Državni sekretar

mod

Slobodan Filipović je rođen 20. maja 1977. godine u Bijelom Polju. Osnovnu i srednju školu završio je u  Mojkovcu. Diplomirao je 2002. godine, na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Radnu karijeru je započeo 2003. godine u Opštini Podgorica, u Sekretarijatu za razvoj preduzetništva.

U Upravi carina Crne Gore, gdje je radio u periodu od 2005. do 2012. godine, bio je savjetnik u Sektoru za naplatu prihoda i postupanja sa carinskom robom, savjetnik u Sektoru za planiranje, analizu i statističko izvještavanje, šef Kabineta direktora Uprave carina, rukovodilac Carinske ispostave Aerodroma Podgorica i rukovodilac Područne jedinice Carinarnice Podgorica.

Od 2012. godine obavljao je dužnost pomoćnika direktora Uprave policije Crne Gore u Sektoru za ljudske resurse, pravna pitanja, telekomunikacije i informacione sisteme.

U julu 2013. godine prešao je na dužnost generalnog direktora Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, da bi 2. aprila 2015. godine prešao na dužnost sekretara Ministarstva prosvjete.

Bio je član Socijalnog savjeta Crne Gore, šef Radne grupe za pregovore i pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji za Poglavlje 19 - Socijalna politika i zapošljavanje.

Predsjednik je Upravnog odbora Policijske akademije u Danilovgradu i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore.

Dužnost državnog sekretara u Ministarstvu odbrane preuzeo je 2. decembra 2016.godine.