Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Слободан Филиповић - Државни секретар

мод

Слободан Филиповић је рођен 20. маја 1977. године у Бијелом Пољу. Основну и средњу школу завршио је у  Мојковцу. Дипломирао је 2002. године, на Правном факултету у Подгорици.

Радну каријеру је започео 2003. године у Општини Подгорица, у Секретаријату за развој предузетништва.

У Управи царина Црне Горе, гдје је радио у периоду од 2005. до 2012. године, био је савјетник у Сектору за наплату прихода и поступања са царинском робом, савјетник у Сектору за планирање, анализу и статистичко извјештавање, шеф Кабинета директора Управе царина, руководилац Царинске испоставе Аеродрома Подгорица и руководилац Подручне јединице Царинарнице Подгорица.

Од 2012. године обављао је дужност помоћника директора Управе полиције Црне Горе у Сектору за људске ресурсе, правна питања, телекомуникације и информационе системе.

У јулу 2013. године прешао је на дужност генералног директора Директората за рад у Министарству рада и социјалног старања, да би 2. априла 2015. године прешао на дужност секретара Министарства просвјете.

Био је члан Социјалног савјета Црне Горе, шеф Радне групе за преговоре и приступање Црне Горе Европској унији за Поглавље 19 - Социјална политика и запошљавање.

Предсједник је Управног одбора Полицијске академије у Даниловграду и члан Управног одбора Рукометног савеза Црне Горе.

Дужност државног секретара у Министарству одбране преузео је 2. децембра 2016.године.