Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Адмирал Самарџић примио припаднике Морнарице ВЦГ који су се вратили из мировне операције "ЕУ НАВФОР - АТАЛАНТА"

Адмирал Самарџић примио припаднике Морнарице ВЦГ који су се вратили  из мировне операције "ЕУ НАВФОР - АТАЛАНТА"
Датум објаве: 17.02.2015 11:25 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Начелник Генералштаба Војске Црне Горе адмирал Драган Самарџић примио је данас припаднике Морнарице Војске Црне Горе поручника фрегате Ђорђа Цвјетичанин и старијег водника И класе Влада Кнежевић који су се вратили из мировне операције "ЕУ НАВФОР - АТАЛАНТА".

Поручник фрегате Цвјетичанин и старији водник И класе Кнежевић вратили су се у Црну Гору 13.фебруара, а претходних седам мјесеци били су ангажовани на броду "АНДРЕА ДОРИА" Италијанске Ратне морнарице. Током разговора упознали су начелника Генералштаба ВЦГ са задацима које су вршили током мисије и пренијели позитивне утиске о сарадњи са припадницима Ратне морнарице Републике Италије, као и са припадницима морнарица других земаља укрцаних на броду "АНДРЕА ДОРИА".

Припадницима Морнарице, адмирал Самарџић честитао је на успјешно реализованој мисији и захвалио што су на достојанствен начин представљали Црну Гору и Војску Црне Горе. Начелник Генералштаба је током разговора са поручником фрегате Цвјетичанином и старијим водником И класе Кнежевићем потенцирао значај учешћа припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и нагласио да искуства која се стичу на овај начин имају огроман значај на унапријеђење способности припадника Морнарице и саме Морнарице Војске Црне Горе.

Мировна операција "ЕУ НАВФОР – АТАЛАНТА" је прва поморска операција Европске уније, која се реализује у оквиру Европске безбједносне и одбрамбене политике, а спроводи се дуж сомалијске обале и "Рога Африке" и има за циљ да сузбије пиратерију у водама Сомалије и Аденском заливу. Припадници Војске Црне Горе у оквиру мировне операције „ЕУ НАВФОР АТАЛАНТА" ангажују се на бродовима Ратне морнарице Републике Италије и Ратне морнарице Републике Грчке.