Manja slova Veća slova RSS
>

Ankara: Predstavnici Ministarstva odbrane na sastancima odbora SEDM Inicijative

Ankara: Predstavnici Ministarstva odbrane na sastancima odbora SEDM Inicijative
Datum objave: 17.09.2015 11:00 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U Ankari su 16. i 17. septembra održani sastanci dva odbora Inicijative ministara odbrane zemalja Jugoistočne Evrope (SEDM Inicijative), Koordinacionog i Političko-vojnog odbora multinacionalnih mirovnih snaga Jugoistočne Evrope u okviru turskog predsjedavanja.

Potpukovnik Saša Jovanović, načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju u Ministarstvu odbrane je izrazio posvećenost Crne Gore i Ministarstva odbrane regionalnoj saradnji u oblasti odbrane. On je takođe istakao značaj pokretanja novih i afirmacije postojećih projekata u skladu sa potrebama i prioritetima, u cilju unapređenja kapaciteta i sposobnosti država Jugoistočne Evrope da adekvatno odgovore savremenim bezbjednosnim izazovima.

Sanela Đozgić, šef kabineta ministra odbrane, predstavila je uspješnu implementaciju projekta „Izgradnja integriteta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore“.
Ona je prisutne upoznala sa procesom pripreme, izrade i implementacije ovog projekta, naglašavajući namjeru Ministarstva odbrane da nastavi intenzivnu realizaciju aktivnosti u ovoj oblasti. Izrazila je posvećenost Ministarstva daljem unapređivanju antikoruptivne politike u sektoru odbrane, kao i spremnost da svoje iskustvo u ovom projektu podijeli sa ostalim zemljama, članicama SEDM Inicijative.