Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarstvo odbrane domaćin NATO radionice o izgradnji integriteta u sistemu odbrane

Ministarstvo odbrane domaćin NATO radionice o izgradnji integriteta u sistemu odbrane
Datum objave: 25.02.2016 15:00 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo odbrane Crne Gore, u saradnji i uz podršku NATO-a, domaćin je radionice na temu Izrada NATO Priručnika o izgradnji integriteta u sistemu odbrane, koja se održava u Podgorici 25. i 26. februara 2016. godine.

Cilj radionice je izrada modula obuka, odnosno edukativnih programa koji će unaprijediti integritet u sistemu odbrane i doprinijeti prevazilaženju prepoznatih nedostataka u funkcionisanju sistema odbrane, kroz pripremu i izradu referentnog nastavnog plana i materijala za polaznike obuka i buduće trenere.

Sastavni dio ovog NATO Priručnika će biti i članak o iskustvu i postignutim rezultatima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u izgradnji i jačanju integriteta, te daljeg unaprijeđenja efikasnosti i transparentnosti sistema odbrane.

Radionica je bila prilika za analizu pitanja izrade modula obuka u oblasti teorijskog razumijevanja pojma i koncepta korupcije i integriteta (rizici i uticaj), oblasti dobrog upravljanja, ljudskih resursa i pitanja razvijanja modula za jačanje integriteta pripadnika oružanih snaga prije njihovog upućivanja u vojne misije i operacije.

Ispred Ministarstva odbrane Crne Gore učešće na radionici su uzele mr Sanela Đozgić, šefica kabineta i Vanja Vuković, savjetnica u Direkciji za NATO i EU, kao i 18 predstavnika iz NATO, Transparency International, i drugih partnerskih zemalja.