Manja slova Veća slova RSS
>

Radni tim MO i VCG učestvovao na radionici o integritetu u sektoru odbrane

Radni tim MO i VCG učestvovao na radionici o integritetu u sektoru odbrane
Datum objave: 17.03.2016 15:15 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta o izgradnji integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti, koji Ministarstvo odbrane Crne Gore realizuje u saradnji sa norveškim Centrom za integritet u sektoru odbrane (CIDS), 16. i 17. marta 2016. godine u Budvi, održane su dvije radionice.

Prvog dana radionice, regionalni eksperti,koji su angažovani na projektu su predstavili nacrt Pravilnika o planiranju i izvršenju budžeta u Ministarstvu odbrane, kojim se unaprjeđuju postojeći mehanizmi za planiranje i izvršenje budžeta i pruža doprinos jačanju institucionalnog integriteta.

Drugog dana radionice, predstavljena je analiza rizika od korupcije u sistemu odbrane u oblastima koje su od značaja za jačanje integriteta i prevenciju korupcije u odbrani:  upravni postupak,javne nabavke, raspolaganje imovinom, sprječavanje sukoba interesa i slobodan pristup informacijama. Sastavni dio analize čine i preporuke za unaprjeđenje aktuelnog stanja u analiziranim oblastima,koje ce poslužiti kao smjernice za izradu budućeg Plana integriteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.