Manja slova Veća slova RSS
>

Unapređenje saradnje Ministarstva odbrane i nevladinog sektora

Unapređenje saradnje Ministarstva odbrane i nevladinog sektora
Datum objave: 27.01.2017 15:47 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Konsultativni okrugli sto na temu ,,Izrada najboljih projektnih rješenja za mlade'', održan je danas u Ministarstvu odbrane. Na okruglom stolu učestvovalo je 15 nevladinih organizacija.


Generalni direktor za ljudske resurse Mihailo Volkov upoznao je predstavnike nevladinih organizacija sa dosadašnjim inicijativama i projektima Ministarstva odbrane namijenjenim mladima, idejama za potencijalnu saradnju, kao i planovima za naredni period koji se tiču podizanja svijesti i informisanja mladih o sistemu odbrane i mogućnostima koje pruža vojni poziv. On je najavio projekat “Vojska Crne Gore i mladi – udružimo potencijale”, i istakao namjeru Ministarstva odbrane za dalje unapređenje saradnje sa nevladinim sektorom, prvenstveno imajući u vidu nevladine organizacije koje realizuju projekte i programe namijenjene mlađoj populaciji, naglašavajući da je rad sa mladima visoko na agendi Ministarstva.

Predstavnici nevladinih organizacija predstavili su dosadašnje projekte namijenjene mladima i izrazili zadovoljstvo inicijativom Ministarstva odbrane i sastankom koji je bio prilika da se razmijene stavovi o budućoj saradnji i daju konkretni predlozi za njeno dalje unapređenje. Na osnovu zaključaka sastanka Ministarstvo odbrane će u narednom periodu objaviti javni poziv za dostavljanje predloga projekata na temu “Vojska Crne Gore i mladi – udružimo potencijale”.

Sastanku su prisustvovale nevladine organizacije: ALFA Centar, Balonarski klub “Budućnost”, Centar za demokratsku tranziciju (CDT), Centar za monitoring I istraživanje (CEMI), Crnogorski savez za tehničku kulturu “POLITEHNIKA”, Crnogorsko astronomsko društvo “Podgorica”, Crnogorski vazduhoplovni savez, NVO “ENERGEKO”, Forum MNE, NVO Juventas, Mladi info Montenegro, Radio klub “Podgorica”, Radio klub “Student 406GAS”, Radio klub “Nikšić” i Savez radio amatera Crne Gore.

modmod