Manja slova Veća slova RSSSaradnja sa NVO

14.02.2017.

Obavještenje za nevladine organizacije

Ministarstvo odbrane obavještava nevladine organizacije čije je područje djelovanja i izrada i implementacija projekata i programa koji su namijenjeni mladima, o pokretanju inicijative organizovanja kvartalnih konsultativnih sastanaka.

07.02.2017.

Javni poziv nevladinim organizacijama

Ministarstvo odbrane objavilo je poziv nevladinim organizacijama u Crnoj Gori, a za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Komisije za izbor najboljih projektnih rješenja, na temu: Vojska Crne Gore i mladi - udružimo potencijale

27.01.2017.

Unapređenje saradnje Ministarstva odbrane i nevladinog sektora

Unapređenje saradnje Ministarstva odbrane i nevladinog sektora

Konsultativni okrugli sto na temu ,,Izrada najboljih projektnih rješenja za mlade'', održan je danas u Ministarstvu odbrane. Na okruglom stolu učestvovalo je 15 nevladinih organizacija.

21.12.2016.

Javni poziv nevladinim organizacijama za učešće na okruglom stolu „Izrada predloga projekata za mlade“

Ministarstvo odbrane objavilo je poziv nevladinim organizacijama u Crnoj Gori, koje se bave izradom i implementacijom projekata i programa namijenjenih srednjoškolskoj i studentskoj populaciji, za učešće na okruglom stolu na temu „Izrada predloga projekata za mlade“.

04.02.2016.

Ministarstvo odbrane objavilo javni poziv NVO sektoru radi implementacije Rezolucije 1325 SB UN

Ministarstvo odbrane danas je na sajtu http://www.mod.gov.me/biblioteka/oglasi objavilo javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata i kanditatkinja za člana ili članicu Međuresorske radne grupe za izradu Nacrta akcionog plana za implementaciju Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN, kao i javni poziv nevladinim organizacijama za učešće u radu okruglih stolova za potrebe izrade ovog Akcionog plana.

25.06.2015.

Predstavljeni rezultati studije – Implementacija ključnih aspekata Rezolucije SB UN 1325 u Crnoj Gori

Predstavljeni rezultati studije – Implementacija ključnih aspekata Rezolucije SB UN 1325 u Crnoj Gori

U organizaciji NVO Institut za javnu politiku (IJP), 17.juna 2015. godine,u Podgorici, održana je konferencija povodom predstavljanja rezultata studije - Implementacija ključnih aspekata Rezolucije SB UN 1325 u Crnoj Gori.

05.03.2015.

Izvještaj sa prezentacije Plana integriteta MO i VCG za predstavnike nevladinog sektora

Izvještaj sa prezentacije Plana integriteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore za predstavnike nevladinog sektora koja je održana 16. februara 2015. godine.

26.01.2015.

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA U CRNOJ GORI POVODOM PREZENTACIJE PLANA INTEGRITETA MINISTARSTVA ODBRANE I VOJSKE CRNE GORE (period 2014.– 2016. godina)

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane predstavnike nevladinih organizacija u Crnoj Gori, koje se bave pitanjima prevencije korupcije u sektoru odbrane i bezbjednosti, da prisustvuju prezentaciji Plana integriteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, usvojenog za period 2014.– 2016. godine i na taj način pruže svoj doprinos i aktivno se uključe u proces daljeg unapređenja i jačanja integriteta zaposlenih u Ministarstvu odbrane i pripadnika Vojske Crne Gore.

12.03.2014.

Ministar Pejanović-Đurišić svečano je uručila ključeve Udruženju roditelja djece sa teškoćama u razvoju "Osmjeh“

Ministar Pejanović-Đurišić svečano je uručila ključeve Udruženju roditelja djece sa teškoćama u razvoju  "Osmjeh“

Ministar Pejanović-Đurišić svečano je uručila ključeve novih prostorija Udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju “Osmjeh“ koje je Ministarstvo odbrane ustupilo Udruženju na privremeno korišćenje.

29.04.2013.

Konsultacije u Ministarstvu odbrane- predstavljen inovirani Strategijski pregled odbrane

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović- Đurišić sastala se sa predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora u cilju predstavljanja nacrta Strategijskog pregleda odbrane. Ovo je bila prilika da zainteresovane strane van Ministarstva odbrane uzmu učešće u diskusiji o dokumentu koji predstavlja viziju budućeg razvoja sistema odbrane.