Manja slova Veća slova RSS
>

U Podgorici i Bijelom Polju održani okrugli stolovi o implementaciji Rezolucije SB UN 1325 – žene, mir i bezbjednost

Datum objave: 07.07.2016 16:11 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U organizaciji Ministarstva odbrane, 5. i 6. jula 2016.godine, u Podgorici i Bijelom Polju, organizovani su okrugli stolovi na kojima je razmatran Nacrt akcionog plana za implementaciju Rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1325 – Žene, mir i bezbjednost, kojim su obuhvaćena tri ključna područja primjene Rezolucije i njoj pratećih rezolucija: povećanje učešća žena u odlučivanju i mirovnim procesima, zaštita žena i djevojaka u konfliktinim zonama i integracija rodne perspektive i rodnog obrazovanja u mirovnim operacijama.

U radu okruglih stolova učestvovali su: Mihailo Volkov, generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Radmila Đakonović i kapetanica Sanja Pejović, koordinatorke u vezi pitanja rodne ravnopravnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, kapetan fregate Srđan Cvijetić, načelnik 

Odsjeka za ljudske resurse Generalštaba Vojske Crne Gore, Nada Drobnjak, predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, kao i predstavnice i predstavnici državnih organa, nevladinih organizacija i lokalne samouprave.
Naredni okrugli sto biće organizovan 8. jula u Baru.