Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Balonarski klub Budućnost održao prezentaciju za učesnike Ljetnjeg vojnog kampa za mlade

Balonarski klub Budućnost održao prezentaciju za učesnike Ljetnjeg vojnog kampa za mlade
Datum objave: 28.07.2017 20:27 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


 

Balonarski klub Budućnost iz Podgorice organizovao je danas prezentaciju za učesnike Ljetnjeg vojnog kampa za mlade koji se realizuje od 17. do 30. jula 2017. godine.

To je bila prilika da se učesnici kampa informišu o brojnim aktivnostima Kluba, ali i upoznaju sa tehnikama i vještinama ovog sporta kroz prezentacije kao što su raspakivanje balona, njegovo hladno i toplo duvanje, podizanje u uspravni položaj i vezani let.

Prezentacija je održana u Pljevljima gdje se učesnici kampa trenutno nalaze kako bi, uz pomoć pripadnika Vojske Crne Gore, savladali tehnike alpinizma.

Balonarski sportski klub Budućnost osnovan je 2002. godine u Podgorici kao prvi sportski klub koji se bavi letenjem toplovazdušnim balonima na prostorima jugoistočnog Balkana. Njihovo učešće na Ljetnjem vojnom kampu za mlade 2017, rezultat je inicijative koju je pokrenulo ovo Ministarstvo za održavanje kvartalnih konsultativnih sastanaka sa nevladinim organizacijama čije je područje djelovanja izrada i implementacija projekata i programa koji su namijenjeni mladima.