Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарство одбране: Медојевић, у покушају дискредитације начелника ГШ, из нафталина вади давно разоткривене фалсификате

Датум објаве: 26.10.2017 19:34 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Посланик Небојша Медојевић јуче је у Парламенту из нафталина извукао причу коју је Министарство одбране сматрало одавно затвореном.

Медојевић је покушао да дискредитује начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадног генерала Илију Даковића, називајући га америчким шпијуном и понављањем тврдње да је Даковић аутор “документа”, који је датиран на 16. јул 2015. године.

Министарство одбране понавља да је опсежном вишемјесечном истрагом, уз помоћ надлежних служби из земље и иностранства, неупитно утврђено да је ријеч о потпуном фалсификату, те да бригадни генерал Даковић нема никакве везе са мејлом упућеном бившој министарки.

Истрага је показала да је Даковићев рачунар у Бриселу хакован у новембру 2015. године, непосредно прије него што ће Црна Гора, 2. децембра исте године добити позивницу за чланство у НАТО. Хаковање је одрађено преко мејлом послатих садржаја са адресе која је позната Министарству одбране, а имало је за циљ злоупотребу меморандума, Даковићевог потписа и печата Одбрамбено-војног дијела Мисије Црне Горе при НАТО.

Поменути фалсификат датован је, очигледно ради увјерљивости, на 16. јул 2015. године, да би се у у јавност пласирао 24. јануара наредне, 2016. године, преко портала Интернатионал Полицy Дигест (www.интполицyдигест.орг), односно са блога извјесног Јона Тодескуа (Ион Тодесцу). Сједиште, централна редакција портала је, како се наводи на сајту, у америчком градићу Тапаханоку (Таппаханноцк), савезна држава Вирџинија. Ово показује да неки овдашњи медији здушно прате рад портала из Тапаханока, као и поменутог Тодескуа, будући да су фалсификат документа и текст Тодескуа пренијели истога дана.

Министарство одбране је реаговало већ наредног дана, 25. јануара 2016. године, јасно наводећи да је утврђено да је ријеч о фалсификату.

Даковић је именован за савјетника у Мисији почетком јула 2015. године, а у мисију је пошао пар дана прије датума који је наведен у фалсификованом документу.

Закључујемо да се овај “документ” бизарног садржаја, може смјестити само у будуће анале болесне политичке маште, којом се наивно покушавају конструисати и(ли) промијенити правци званичне политике једне државе. У циљу дискредитације тадашњег премијера Мила Ђукановића, злоупотријебљено је име, како генерала Даковића, тако и тадашње министарке одбране.

Посланик Медојевић, очигледно, рачуна на нечије кратко памћење, или га, као и увијек уосталом, истина уопште не интересује.

Што се генерала Даковића тиче, Министарство одбране и Савјет за одбрану и безбједност су у потпуности увјерени у његове високе професионалне и људске квалитете.