Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković: Mornarica Vojske Crne Gore za ponos

Ministar Bošković: Mornarica Vojske Crne Gore za ponos
Datum objave: 15.11.2017 14:10 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković obišli su danas Mornaricu Vojske Crne Gore u Baru.

Cilj posjete je bio sagledavanje sposobnosti i kapaciteta Mornarice VCG. Tom prilikom, praćene su redovne aktivnosti Mornarice - izvršenje taktičke vježbe sa bojevim gađanjem sa Patrolnog broda P-33 i novog patrolnog broda (bivša RTOP Raketna topovnjača 405), kao i realizacija vježbe pomorske blokade i asimetričnih prijetnji. Novi patrolni brod je trenutno pri kraju druge faze modernizacije i simulacija je bila prilika za ispitivanje brodskih oružnih sistema. 

Ministar Bošković u svojoj izjavi osvrnuo se na ljudske i stručne kapacitete, te istakao da postoji plovna sposobnost koja može doprinijeti da Vojska Crne Gore bude u globalnom sistemu bezbjednosti kakav je NATO. Ministar je takođe napomenuo da je za naredni period u planu obilazak i ostalih snaga Vojske Crne Gore u cilju sagledavanja nivoa sposobnosti i spremnosti.

„Zahvaljujemo se svim mornarima koji su učestvovali u ovoj vježbi i uvjerili nas da su vode Crne Gore bezbjedne, osigurane i da Vojska Crne Gore ima čime da se ponosi kad je Mornarica u pitanju” zaključio je Bošković