Manja slova Veća slova RSS
>

Delegacija MOD u Skoplju: O iskustvima Makedonije na planu dobrovoljnog služenja vojnog roka

Delegacija MOD u Skoplju: O iskustvima Makedonije na planu dobrovoljnog služenja vojnog roka
Datum objave: 02.12.2017 14:01 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane Crne Gore, na čelu sa potpukovnikom Zdravkom Petrovićem, načelnikom Direkcije za planiranje i razvoj ljudskih resursa, boravila je u dvodnevnoj radnoj posjeti Ministarstvu odbrane Republike Makedonije.

Cilj posjete bio je upoznavanje sa iskustvima Ministarstva odbrane i oružanih snaga Republike Makedonije u dobrovoljnom služenju vojnog roka, budući da i naša zemlja planira da od 2019. godine uvede taj koncept, kako je predviđeno Dugoročnim planom razvoja odbrane 2016-2025.

Delegacija se u Komandi za obuku i doktrinu upoznala sa koncepcijom, programom obuke, iskustvima i izazovima dobrovoljnog služenja vojnog roka u Makedoniji. U Sektoru za ljudske resurse, domaćini su kolegama iz Crne Gore predstavili niz neophodnih aktivnosti koje prate ovaj koncept, od javne promocije, do selekcije kandidata.

Predstavnici Ministarstva odbrane Crne Gore prisustvovali su i svečanosti organizovanoj povodom završetka školovanja generacije kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, kao i polaganju zakletve kadeta koji tek počinju školovanje. Među njima je i dvoje iz Crne Gore, Nikola Mugoša i Aneta Božović.

Posjeta je realizovana u skladu sa Planom bilateralne saradnje Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Republike Makedonije.

mod mod mod