Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Анализа стања: Прошла година изузетно успјешна за Војску Црне Горе

Анализа стања: Прошла година изузетно успјешна за Војску Црне Горе
Датум објаве: 29.01.2018 15:02 | Аутор: ВЦГ

Испис Штампај страницу


Претходна година је за Војску Црне Горе била изузетно успјешна, оцијењено на данашњем састанку на којем је анализиранио стање у Војсци за 2017. годину, а којем су присуствовали в. д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић и државни секретар Министарства одбране, Слободан Филиповић.

Начелници одјељења у Генералштабу ВЦГ упознали су присутне са стањем у Војсци у претходној години, као и моделима за отклањање недостатака.

Генерал Даковић је нагласио да се након испуњења једног од два најзначајнија државна циља Црне Горе, чланства у НАТО, пред Војском налазе бројни изазови и обавезе, те да се у наредном периоду мора уложити велики напор како бисмо држали корак са савезницима.

Филиповић је оцијенио претходну годину веома значајном, посебно у погледу испуњења националних спољнополитичких и стратешких циљева, гдје је чланством у НАТО Црној Гори одато својеврсно признање за успјешно спроведене реформе у војно-безбједносном систему.

Државни секретар је уручио командантима и командирима јединица Војске Црне Горе одлуке Савјета за одбрану и безбједност о постављењу на дужности, у складу са новом организацијско-формацијском структуром ВЦГ.

Анализи стања у ВЦГ за 2017. годину присуствовали су и чланови колегијума министра одбране.

ВЦГ ВЦГ