Manja slova Veća slova RSS
>

Kapetan fregate Željko Peković prvi oficir VCG na usavršavanju na NATO Defence College-u u Rimu

Kapetan fregate Željko Peković prvi oficir VCG na usavršavanju na NATO Defence College-u u Rimu
Datum objave: 12.02.2018 12:49 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Svetozar Brajković primio je danas kapetana fregate Željka Pekovića, koji će biti upućen na usavršavanje na NATO Defence College u Rimu.


Pukovnik Brajković je poželio kapetanu fregate Pekoviću uspjeh na šestomjesečnom usavršavanju, napominjući da je razvoj kapaciteta oficirskog kadra jedan od značajnih ciljeva Ministarstva odbrane i Generalštaba.

Kapetan fregate Peković se zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da za njega školovanje na ovako prestižnom koledžu predstavlja izuzetan profesionalni izazov, te da će uložiti maksimum napora kako bi odgovorio svemu što se od njega očekuje.

Školovanje na NATO Defence College-u namijenjeno je pripremi oficirskog kadra za rad na visokim dužnostima u NATO komandama i štabovima.

Kapetan fregate Peković, prvi je oficir VCG koji se upućuje na ovaj NATO koledž. On je komandno-štabno usavršavanje završio na Mornaričkom koledžu u Njuportu, u SAD-u, a bio je angažovan i u misiji EU NAVFOR ATALANTA.