Manja slova Veća slova RSS
>

Počeo kurs „Strateško planiranje za bezbjednost i razvoj“

Počeo kurs „Strateško planiranje za bezbjednost i razvoj“
Datum objave: 26.06.2018 12:07 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U prostorijama Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore u toku je trodnevni kurs „Strateško planiranje za bezbjednost i razvoj“, čiji je cilj unapređenje znanja polaznika u oblasti izrade novih strateških dokumenata, kojima će planiranje odbrane na nacionalnom nivou biti usklađeno sa procesom planiranja odbrane u NATO.


Organizatori kursa su Direktorat za politiku odbrane Ministarstva odbrane i ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori dok polaznici, njih 21, dolaze iz Vlade Crne Gore, Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova i Agencije za nacionalnu bezbjednost. 

Na početku kursa polaznicima su se obratili britanska ambasadorka Alison Kemp i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica ivanović

Predavanja drži profesorica sa Univerziteta Kranfild (Cranfield University), En Ficdžerald, ekspertkinja iz oblasti strateškog upravljanja. 

Polaznici će se upoznati sa osnovama procesa strateškog planiranja, uključujući metodologiju i instrumente za izradu strateških analiza.

Ovim se nastavlja uspješna bilateralna saradnja na polju odbrane između Crne Gore i Velike Britanije.

mod mod