Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић у Бару: Валоризовати имовину Војске Црне Горе у интересу Општине и Министарства одбране

Бошковић у Бару: Валоризовати имовину Војске Црне Горе у интересу Општине и Министарства одбране
Датум објаве: 04.09.2018 12:53 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић, начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић, посјетили су данас Општину Бар и њеног предсједника Душана Раичевића.


Том приликом, разговарано је о могућностима унапређења сарадње Војске Црне Горе и Општине Бар. Посебно је било ријечи о могућностима позиционирања Морнарице ВЦГ сходно усвојеним стратешким документима Владе Црне Горе и потребама наше државе, као и значајном броју непокретне имовине коју Војска користи у овој приморској општини, која би се могла рационалније и ефикасније валоризовати сходно интересима Општине и Државе. 

Министар Бошковић је истакао да Бар треба да буде база и сједиште Морнарице ВЦГ у пуном капацитету, а да се квалитетном и отвореном сарадњом вриједне непокретности у овој општини могу валоризовати на дуги рок и на обострану корист.

Министар је посебно подвукао локалитет Црни рт, који треба да се приведе намјени, уз помоћ Општине у изградњи приступног пута. Такође, било је ријечи о привођењу намјени војне економије, која ће се валоризовати искључиво кроз стамбену изградњу за потребе рјешавања стамбених питања припадника ВЦГ. Бошковић је посебно потенцирао и значај валоризације простора на којем се налази касарна “Перо Ћетковић”, а који површином далеко превазилази потребе Војске. Договорено је да ће Општина Бар и Министарство заједничким снагама искористити могућности које пружа простор касарне. 

Он је додао да је данашњим састанком почело дефинисање пројекта валоризовања Морнарице Војске Црне Горе на начин који ће гарантовати много већу ефикасност и боље коришћење ресурса, као и средстава које држава опредјељује за њено финансирање, уз подизање борбене готовости на много виши ниво. 

Раичевић је изразио спремност Општине да буде конструктиван саговорник по свим питањима која се тичу заједничких интереса. Он је казао да је Морнарица Војске Црне Горе веома значајна за ову приморску општину, али и да је Бар допринио чланству Црне Горе у НАТО, јер је увијек био одличан домаћин бројним НАТО бродовима који су посјећивали Луку.

Након састанка, Бошковић је са сарадницима посјетио локалитете брдо Волујица, бившу економију Поповића пољана, касарну у Бару, као и војни објекат на Црном рту.