Manja slova Veća slova RSS
>

Predstavnici Direktorata za ljudske resurse u posjeti kolegama iz Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije

Predstavnici Direktorata za ljudske resurse u posjeti kolegama iz Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije
Datum objave: 06.09.2018 12:38 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, na čelu sa direktorom Mihailom Volkovim, boravi u posjeti kolegama iz Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije.

 
Cilj posjete je razmjena iskustava dva ministarstva odbrane u oblasti ljudskih resursa, sa posebnim akcentom na proces selekcije i razvoj kadrova u odbrambenom sektoru, kao i na optimalne modele tretmana vojnih veterana. 

Delegacija se sastala sa predstavnicima Centra za podršku ljudskim resursima Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije, na čelu sa direktoricom Marianomom Venvlit - Pot (Marianom Veenvliet-Poodt), kao i Odjeljenja za ljudske resurse i organizaciju, na čelu sa Stefanom Oudshornom (Stephan Oudshorn), načelnikom Menadžmenta ponude i potražnje. 

Planiran je i sastanak sa savjetnikom direktora Direktorata za ljudske resurse holandskog Ministarstva odbrane, pukovnikom Tonom Klajnom (Ton Kleinom), kao i direktorom Instituta za veterane, pukovnikom Ludi de Vosom (Ludy de Vos).

Volkov je domaćine upoznao sa aktivnostima Ministarstva odbrane Crne Gore u oblasti ljudskih resursa, posebno sa planovima budućih pravaca razvoja, sa programima za mlade, te benefitima koje Ministarstvo odbrane obezbjedjuje za profesionalna vojna lica.

Riječ je o zajedničkoj posjeti predstavnika ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Makedonije kolegama iz Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije. Na čelu makedonske delegacije je Vasil Zimbakov, rukovodioc Departmana za ljudske resurse.