Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

ЕУ НАВФОР АТАЛАНТА: И други АВПД тим ВЦГ успјешно окончао учешће у операцији

ЕУ НАВФОР АТАЛАНТА: И други АВПД тим ВЦГ успјешно окончао учешће у операцији
Датум објаве: 11.09.2018 13:02 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Деветочлани Аутономни тим за заштиту бродова (АВПД тим) Војске Црне Горе окончао је свој четворомјесечни мандат у операцији Европске уније НАВФОР АТАЛАНТА, у поморском подручју Рога Африке.


Начелник Генералштба ВЦГ, бригадни генерал Драгутин Дакић, честитао је припадницима тима на успјешно испуњеном задатку заштите бродова који преносе храну и осталу помоћ народу Сомалије под окриљем Свјетског програма хране (WФП) Уједињених нација.

Он је истакао да је ријеч о изузетно хуманој операцији која се изводи под патронатом Европске уније.

„Ви сте, штитећи бродове у оквиру Свјетског програма хране Уједињених нација, штитили народ Сомалије, али и интересе Црне Горе и свих оних који желе мир и просперитет. Штитили сте слободу и вриједности које су штитили и ваши преци,“ казао је генерал Дакић. 

Командир АВПД тима, капетан корвете Блажо Гашић, је истакао да су припадници тима, у потпуности испунили задатак који им је постављен прије четири мјесеца. Он се захвалио на повјерењу које им је дато из Министарства и Војске Црне Горе. 

Војска Црне Горе је проширила учешће у опарацији АТАЛАНТА у априлу прошле године, слањем Самосталних тимова за заштиту бродова. Свој мандат управо је окончао други тим по реду.