Manja slova Veća slova RSS
>

Izaslanica odbrane Republike Poljske, pukovnica Levandovska, u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Izaslanica odbrane Republike Poljske, pukovnica Levandovska, u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane
Datum objave: 12.09.2018 10:47 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Novoimenovana izaslanica odbrane Republike Poljske za Crnu Goru na nerezidentnoj osnovi, pukovnica Dorota Levandovska (Dorota Lewandowska) boravila je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. Ona se tom prilikom sastala sa ministrom odbrane, mr Predragom Boškovićem.

Ministar Bošković je, ističući značaj saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane, informisao sagovornicu o reformama sprovedenim u sistemu odbrane Crne Gore. On je naglasio da će Crna Gora ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende i podvukao spremnost naše zemlje u davanju podrške borbi protiv savremenih prijetnji miru i stabilnosti, u cilju doprinosa kolektivnom sistemu bezbjednosti.

Pukovnica Levandovska je istakla da naša zemlja predstavlja primjer u regionu kada su u pitanju evroatlantske integracije i da sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela u cilju unaprjeđenja sistema odbrane, preporučuju našu državu kao kvalitetnog partnera. Ona je naglasila da će Republika Poljska dati svoj puni doprinos unaprjeđenju saradnje u oblasti odbrane, te izrazila spremnost za učešće u svim aktivnostima od obostranog odbrambenog značaja.