Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Девети контингент ВЦГ започео ангажман у мисији „Одлучна подршка“

Девети контингент ВЦГ започео ангажман у мисији „Одлучна подршка“
Датум објаве: 12.09.2018 14:27 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Припадници Деветог контингента Војске Црне Горе у мисији „Одлучна подршка“ (Ресолуте Суппорт) започели су свој шестомјесечни ангажман у бази Мармал, надомак града Мазари-ел-Шарифа у Авганистану.


Скупштина Црне Горе је у јулу ове године донијела одлуку да се број црногорских војника у овој мисији повећа на највише 40, тако да ИX контингент броји 29 припадника, што је за девет више од претходног. 
 
Приликом свечаног испраћаја војника, начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић је нагласио да је учешћем у мисији „Одлучна подршка“ и свеукупним доприносом међународном миру и стабилности, наша земља значајно подигла углед међу савезницима и партнерима. 

мод 

Он је поручио да се од војника очекује да своје задатке извршавају професионално, у духу црногорских вриједности, уз разумијевање и уважавање разлика, како са локалним становништвом и припадницима авганистанске војске, тако и у мултинационалном окружењу у самој мисији. 

Командант ИX контингента, мајор Раде Стијеповић изразио је увјерење да ће сваки припадник контингента савјесно обављати своју дужност, као примјер дисциплине, храбрости и одговорности, онако како то доликује Црногорцима, промовишући вриједности наше војске и њене традиције, патриотизма и моралног насљеђа.

мод