Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Изасланик одбране Републике Бјелорусије, пуковник Березовски у наступној посјети Министарству одбране

Изасланик одбране Републике Бјелорусије, пуковник Березовски у наступној посјети Министарству одбране
Датум објаве: 10.09.2018 14:55 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Новоименовани изасланик одбране Републике Бјелорусије, пуковник Иван Березовски, био је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе.


Том приликом, у одвојеним сусретима је разговарао са министром одбране, мр Предрагом Бошковићем, генералним директором Директората за политику одбране, мр Ивицом Ивановићем и начелником Штаба Генералштаба Војске Црне Горе, потпуковником Александром Пантовићем.

Министар Бошковић је истакао увјерење да је безбједносни темељ Европе нераскидиво везан за европске и евроатлантске интеграције. Он је нагласио да наша земља, као НАТО чланица, настоји да допринесе успостављању глобалног мира и стабилности, те да тежи унапрјеђењу одбрамбене сарадње, како са земљама савезницама, тако и партнерима.

Пуковник Березовски је подвукао да Бјелорусија Црну Гору сматра поузданим пријатељем и партнером у региону Западног Балакана. Он је истакао да његова земља поштује суверено право да Црна Гора сама утвђује своје приоритете, водећи се интересима грађана и околностима у окружењу којем припада. Новоименовани изасланик је изразио жељу за продубљивањем одбрамбене сарадње са Црном Гором, имајући у виду да је Република Бјелорусија чланица Програма партнерства за мир још од 1995. године.

Директор Ивановић је информисао саговорника да Министарство одбране Црне Горе континуирано ради на модернизацији и унапрјеђењу одбрамбеног сектора, као и на испуњавању задатака који произилазе из НАТО агенде. Саговорници су истакли спремност за унапрјеђење сарадње у области одбране, кроз имплементацију билатералних и мултилатералних пројеката.

мод

И током састанка са потпуковником Пантовићем, истакнута је потреба продубљивања одбрамбене сарадње двије земље.

мод