Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић и Кашћелан обишли радове на путу Велестово – Барјамовица: Војска ће увијек помагати грађанима Црне Горе

Бошковић и Кашћелан обишли радове на путу Велестово – Барјамовица: Војска ће увијек помагати грађанима Црне Горе
Датум објаве: 14.09.2018 13:26 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић и градоначелник Пријестонице Цетиње, Александар Кашћелан обишли су данас радове које на путу Велестово-Барјамовица, на Чеву, у највећој цетињској мјесној заједници, изводе припадници Инжињеријске чете Војске Црне Горе.


Инжињерци су за само мјесец дана проширили и припремили за асфалтирање 8,2 од укупно 9,2 км пута, који је од изузетног значаја за живот мјештана, али и више привредних субјеката из овога краја. 
 
„Овај пут је још један примјер како Војска, у сарадњи са локалном заједницом, становништвом и приватним привредницима може направити итекако велики посао који је, прије свега, користан за људе из тога краја“, казао је министар Бошковић. 

мод

Он је истакао да је Војска Црне Горе у претходној години на подручју Општине Цетиње имала више значајних подухвата у радовима на путној инфраструктури, на њеном проширивању, насипању и припреми за асфалтирање. 

„У томе нећемо стати. Наставићемо да радимо и на другим локалитетима цетињске општине. Војска је спремна да изађе у сусрет свакој акцији и значајном пројекту локалне самоуправе“, истакао је министар. Он је подсјетио да су припадници Војске Црне Горе, посебно њене Инжињерије, у претходне двије године имали запажене активности у подршци цивилним пројектима на подручју Главног града, Мојковца, Даниловграда, Берана, Плава... 

„Цијела Војска Црне Горе, не само њени инжињерци, биће на услузи свим грађанима. То је и један од разлога што непрекидно улажемо у њене капацитете“, истакао је министар Бошковић. 
 
Кашћелан се захвалио несебичном ангажману припадника Војске Црне Горе у мисији унапређења живота становника области Чева и цијеле цетињске општине. Он је казао да се брзо очекује и асфалтирање ове дионице, како би пут био готов прије почетка кишне сезоне.

Министарство одбране и Пријестоница Цетиње имају уговор о пословно-техничкој сарадњи, који омогућава реконструкцију постојећих, али и пробијање нових траса за путеве у Катунској и Ријечкој нахији.