Manja slova Veća slova RSS
>

Hotersal: UK će doprinijeti daljoj reformi sistema odbrane Crne Gore

Hotersal: UK će doprinijeti daljoj reformi sistema odbrane Crne Gore
Datum objave: 25.09.2018 16:15 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Šefica za evropsku politiku u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Paula Hotersal, boravila je danas u radnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. Ona se tom prilikom sastala sa delegacijom Direktorata za politiku odbrane, na čelu sa Andrejem Lakićem, načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju.


Lakić je izrazio zadovoljstvo saradnjom Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, naglašavajući značaj brojnih zajedničkih aktivnosti u unapređenju kapaciteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. On je istakao da je kontinuirana podrška Ujedinjenog Kraljevstva u modernizaciji Vojske i jačanju kapaciteta u oblasti ljudskih resursa, sprovođenjem brojnih obuka i kurseva, bila od nemjerljivog značaja na evroatlantskom putu Crne Gore. 

Lakić je izrazio posebnu zahvalnost na mogućnosti usavršavanja oficira Vojske Crne Gore na prestižnim vojnim koledžima Ujedinjenog Kraljevstva. 

On je informisao sagovornicu i o prioritetima Ministarstva odbrane Crne Gore, u skladu sa NATO agendom, o reformama i aktuelnim zajedničkim projektima, među kojima je i projekat jačanja sajber kapaciteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. 

Hotersal je iskazala spremnost Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva da doprinosi daljoj reformi sistema odbrane Crne Gore i jačanju njene uloge promotera evroatlantskih vrijednosti u regionu. Ona je naglasila da će Ujedinjeno Kraljevstvo podržati sve bilateralne i multilateralne projekte od obostranog interesa. Hotersal je istakla da će UK i nakon Brexita nastaviti intenzivnu odbrambenu saradnju sa evropskim zemljama, u cilju očuvanja mira i stabilnosti na evropskom kontinentu.