Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Хотерсал: УК ће допринијети даљој реформи система одбране Црне Горе

Хотерсал: УК ће допринијети даљој реформи система одбране Црне Горе
Датум објаве: 25.09.2018 16:15 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Шефица за европску политику у Министарству одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске, Паула Хотерсал, боравила је данас у радној посјети Министарству одбране Црне Горе. Она се том приликом састала са делегацијом Директората за политику одбране, на челу са Андрејем Лакићем, начелником Дирекције за међународну сарадњу.


Лакић је изразио задовољство сарадњом Црне Горе и Уједињеног Краљевства, наглашавајући значај бројних заједничких активности у унапређењу капацитета Министарства одбране и Војске Црне Горе. Он је истакао да је континуирана подршка Уједињеног Краљевства у модернизацији Војске и јачању капацитета у области људских ресурса, спровођењем бројних обука и курсева, била од немјерљивог значаја на евроатлантском путу Црне Горе. 

Лакић је изразио посебну захвалност на могућности усавршавања официра Војске Црне Горе на престижним војним колеџима Уједињеног Краљевства. 

Он је информисао саговорницу и о приоритетима Министарства одбране Црне Горе, у складу са НАТО агендом, о реформама и актуелним заједничким пројектима, међу којима је и пројекат јачања сајбер капацитета Министарства одбране и Војске Црне Горе. 

Хотерсал је исказала спремност Министарства одбране Уједињеног Краљевства да доприноси даљој реформи система одбране Црне Горе и јачању њене улоге промотера евроатлантских вриједности у региону. Она је нагласила да ће Уједињено Краљевство подржати све билатералне и мултилатералне пројекте од обостраног интереса. Хотерсал је истакла да ће УК и након Бреxита наставити интензивну одбрамбену сарадњу са европским земљама, у циљу очувања мира и стабилности на европском континенту.