Manja slova Veća slova RSS
>

“United in Music”: Vojni orkestri UK, Albanije i Crne Gore održali koncert u Podgorici

“United in Music”: Vojni orkestri UK, Albanije i Crne Gore održali koncert u Podgorici
Datum objave: 26.09.2018 22:10 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Vojni orkestri Crne Gore, Ujedinjenog Kraljevstva i Albanije predstavili su se večeras podgoričkoj publici koncertom “United in Music”.


Koncert su zvanično otvorili državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici, Alison Kemp.

Filipović je kazao da je cilj koncerta da se pokaže da note ne poznaju granice, da nas sve stapaju u jednu cjelinu, koja odiše kulturom i lijepim momentima, vrijednim pamćenja. 

Ambasadorka Kemp je istakla da ove godine Ujedinjeno Kraljevstvo slavi 140 godina od prvih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom. “Posebno mi je drago, što u godini te proslave možemo da se pohvalimo ovakvim partnerstvom, kroz jedan ovakav concert”, kazala je Kemp. 

Organizator i pokrovitelj ovog jedinstvenog muzičkog spektakla koji je na najljepši način okupio saveznike muzikom, su Ministarstvo odbrane Crne Gore i Britanska ambasada u Podgorici. 

Vojni orkestri izveli su neke od čuvenih numera pop i filmske muzike, od Bitlsa do muzike iz filmova o Džejmsu Bondu. 

Podsjećamo da istorija crnogorske vojne muzike datira još iz 70-tih godina 19. vijeka. U toj dugoj istoriji, kao i naša država, vojna muzika uzdizala je nacionalni i slobodarski duh, ali i gradila stubove i mostove prijateljstva.

Koncert će imati svoju reprizu u Skadru, u četvrtak, 27. septembra, u 18 sati.