Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Дочекан ВИИИ контингент из мисије „Одлучна подршка“

Дочекан ВИИИ контингент из мисије „Одлучна подршка“
Датум објаве: 27.09.2018 13:38 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


На војном аеродрому у Голубовцима јутрос је уприличен свечани дочек припадника ВИИИ контингента Војске Црне Горе у мисији „Ресолуте Суппорт“ у Авганистану, који су се вратили у Црну Гору након успјешно извршеног задатка.


Изражавајући захвалност и њима и члановима њихових породица, замјеник начелника Генералштаба Војске Црне Горе, пуковник Светозар Брајковић је истакао да су припадници ВИИИ контингента часно и одговорно извршили изузетно захтјеван задатак, у комплексном безбједносном окружењу Авганистана.

мод

„У Војсци Црне Горе веома цијенимо ваш уложен труд и сматрамо да сте у потпуности оправдали указано повјерење и испунили наша очекивања. Ваше ангажовање у Авганистану дало је пуни допринос, да Црна Гора буде препозната као поуздан партнер у одржавању свјетског мира и безбједности“, нагласио је пуковник Брајковић.

У име припадника контингента присутнима се обратио командант, мајор Владо Булајић. „Истакао бих изузетан колектив који смо успјели да изградимо у протеклих више од годину. Колектив и позитивна атмосфера чинили су да и неке компликоване ситуације пребродимо са лакоћом, што је препознато и од наших савезника, односно држава учесница у мисији Ресолуте Суппорт“, казао је, између осталог, мајор Булајић.

мод

мод

Дочеку су присуствовали чланови Колегијума начелника Генералштаба, као и команданти и командири јединица Војске Црне Горе.