Manja slova Veća slova RSS
>

Dočekan VIII kontingent iz misije „Odlučna podrška“

Dočekan VIII kontingent iz misije „Odlučna podrška“
Datum objave: 27.09.2018 13:38 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Na vojnom aerodromu u Golubovcima jutros je upriličen svečani doček pripadnika VIII kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Resolute Support“ u Avganistanu, koji su se vratili u Crnu Goru nakon uspješno izvršenog zadatka.


Izražavajući zahvalnost i njima i članovima njihovih porodica, zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković je istakao da su pripadnici VIII kontingenta časno i odgovorno izvršili izuzetno zahtjevan zadatak, u kompleksnom bezbjednosnom okruženju Avganistana.

mod

„U Vojsci Crne Gore veoma cijenimo vaš uložen trud i smatramo da ste u potpunosti opravdali ukazano povjerenje i ispunili naša očekivanja. Vaše angažovanje u Avganistanu dalo je puni doprinos, da Crna Gora bude prepoznata kao pouzdan partner u održavanju svjetskog mira i bezbjednosti“, naglasio je pukovnik Brajković.

U ime pripadnika kontingenta prisutnima se obratio komandant, major Vlado Bulajić. „Istakao bih izuzetan kolektiv koji smo uspjeli da izgradimo u proteklih više od godinu. Kolektiv i pozitivna atmosfera činili su da i neke komplikovane situacije prebrodimo sa lakoćom, što je prepoznato i od naših saveznika, odnosno država učesnica u misiji Resolute Support“, kazao je, između ostalog, major Bulajić.

mod

mod

Dočeku su prisustvovali članovi Kolegijuma načelnika Generalštaba, kao i komandanti i komandiri jedinica Vojske Crne Gore.