Manja slova Veća slova RSS
>

Sjutra „Dan otvorenih vrata“ na aerodromu u Golubovcima i školskom brodu „Jadran“

Datum objave: 27.09.2018 14:51 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U sklopu obilježavanja Dana Vojske Crne Gore, Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore i ove godine organizuju “Dan otvorenih vrata“, i to u Vazduhoplovstvu VCG i na školskom brodu „Jadran“.


Vojni aerodrom i brod učionica sjutra će biti domaćini za preko 300 djece predškolskog uzrasta, kao i učenika osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori.

Posjetom školskom brodu „Jadran“ obuhvaćene su neke srednje škole sjeverne regije, iz Pljevalja, Bijelog Polja, Kolašina, Mojkovca, Šavnika, Berana i Žabljaka, dok će u Golubovce doći predškolci i osnovci iz Podgorice, Danilovgrada, Nikšića i Cetinja. 

„Dan otvorenih vrata“ u Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore osmišljen je kroz kreativni kutak za najmlađe i edukativni obilazak za učenike osnovnih i srednjih škola, sa početkom u 10 sati.

Za srednjoškolce je predviđeno krstarenje Bokom školskim brodom „Jadran“ i druženje sa posadom broda, sa početkom u 11 sati.

„Dan otvorenih vrata“ je program koji Ministarstvo odbrane tradicionalno realizuje povodom obilježavanja Dana Vojske, kada crnogorski đaci imaju priliku da posjete neku od vojnih lokacija i steknu nova znanja o Vojsci Crne Gore.