Manja slova Veća slova RSS
>

Volkov posjetio naše kadete u Atini

Volkov posjetio naše kadete u Atini
Datum objave: 28.09.2018 10:02 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov posjetio je Generalštab Nacionalne odbrane Republike Grčke i crnogorske kadete koji studiraju na vojnim akademijama u Atini.

Na Pomorskoj, Vazduhoplovnoj i Akademiji kopnene vojske u Atini, trenutno studira 15 crnogorskih kadeta za potrebe Vojske Crne Gore.

Volkov je izrazio očekivanje da će oni, nakon okončanja studija i stupanja u službu u Vojsci Crne Gore, implementirati znanja i vještine koje su stekli tokom obrazovanja u Grčkoj. On je istakao da i kao kadeti predstavljaju svoju državu, te da svojim zalaganjem i ukupnim stavom prema obavezama moraju opravdati ukazano povjerenje, uz poštovanje zemlje u kojoj borave i studiraju. 

Kadeti su izrazili zadovoljstvo uslovima rada na akademijama, spremnošću nastavnog kadra i kolega da im uvijek izađu u susret, kao i komunikacijom sa Ministarstvom odbrane Crne Gore.

Delegaciju Ministarstva odbrane Crne Gore su u Generalštabu Nacionalne odbrane Republike Grčke dočekali kontraadmiral Stylianos Petrakis i brigadni general Konstantinos Evgenios. Tom prilikom razmijenjena su iskustva u oblasti ljudskih resursa, posebno u dijelu afirmacije obrazovanja na vojnim akademijama i selekcije kandidata. Predstavnici grčkog GŠ izrazili su spremnost u davanju podrške u edukaciji crnogorskog vojnog kadra, od osnovnih studija, do specijalizacija i daljeg usavršavanja.