Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković novim vojnicima po ugovoru: Izabrali ste najčasniji poziv

Bošković novim vojnicima po ugovoru: Izabrali ste najčasniji poziv
Datum objave: 02.10.2018 12:28 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


„Opredjeljujući se za vojni poziv, preuzeli ste obavezu da branite slobodu i integritet ove države i da, ako treba, život date za nju. To je ono najčasnije u tom pozivu“, kazao je ministar odbrane, mr Predrag Bošković obraćajući se novim vojnicima i vojnikinjama po ugovoru.


Danas su u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu 59 vojnika i vojnikinja potpisali sa Ministarstvom odbrane šestomjesečni ugovor, dok će u petak, 5. oktobra, tokom proslave Dana Vojske na Cetinju, položiti i zakletvu. 

mod

On je novim vojnicima i vojnikinjama čestitao na izboru svog životnog poziva, naglašavajući da se tokom obuke neće obučavati samo vojničkim znanjima i vještinama već će se, prije svega, učiti odnosu prema svojoj državi, kao i odnosu prema svojim kolegama u istom stroju.

„Niko, ni u vojsci ni u životu nije napravio ništa gledajući samo sebe i sopstvene interese, već isključivo sarađujući i pomažući nesebično onima oko sebe“, kazao je Bošković.

mod

mod
 
Novi vojnici i vojnikinje već sjutra počinju sa osnovnom tromjesečnom obukom, nakon čega će biti raspoređeni po jedinicama.

Ovi vojnici i vojnikinje, njih 59, prvi su obukli nove uniforme koje su juče stigle u Crnu Goru, po novom dizajnu i novoj, savremenoj tehnologiji izrade.