Manja slova Veća slova RSS
>

Vojska Crne Gore otvorila vrata povodom predstojećeg Dana Vojske

Vojska Crne Gore otvorila vrata povodom predstojećeg Dana Vojske
Datum objave: 28.09.2018 13:59 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U sklopu obilježavanja Dana Vojske Crne Gore, danas je realizovan Dan otvorenih vrata, na vojnom aerodromu u Golubovcima i na školskom brodu „Jadran“.


Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore ugostilo je preko 200 učenika osnovnih i srednjih škola iz Podgorice, Danilovgrada, Nikšića i Cetinja sa nastavnim osobljem, kao i dva podgorička vrtića uzrasta od 3 do 5 godina u pratnji vaspitačica. 
 
Djeca su kroz dvočasovni izlet na vojnom aerodromu imala priliku da pogledaju tehničko-taktički zbor, gdje im je prikazan dio vazduhoplovne tehnike koju posjeduje Vazduhoplovstvo. Najzanimljiviji dio posjete svakako su bili novi vazduhoplovi VVCG, Bell 412 EP i Bell 412 EPI. Za najmlađe je osmišljen kreativni kutak u kojem su mogli crtati i poslužiti se čuvenom vojničkom marendom. Uz posjetioce aerodroma sve vrijeme su bili pripadnici našeg Vazuhoplovstva, koji su brinuli o njihovoj bezbjednosti i prezentovali osnovne podatke o Vojski Crne Gore, razvoju i zadacima njenog Vazduhoplovstva.

Istovremeno, na jugu Crne Gore u okviru manifestacije Dan otvorenih vrata, školski brod „Jadran“ posjetili su učenici 11 srednjih škola sa sjevera Crne Gore, iz Pljevalja, Bijelog Polja, Kolašina, Mojkovca, Berana i Žabljaka. Učenici su uživali u dvočasovnom krstarenju Bokokotorskim zalivom, tokom kojeg su se upoznali sa brodom, njegovom bogatom istorijom a u neposrednoj komunikaciji sa posadom, dobili su korisne informacije o vojnom pozivu, aktivnostima i planovima kada je u pitanju Vojska Crne Gore. 

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata, uoči proslave Dana Vojske Crne Gore, okupio je veliki broj omladine i djece, koji su izrazili veliko interesovanje, te iskazali zahvalnost na pozivu i želju da masovnije uzmu učešće u budućim aktivnostima Vojske u saradnji sa mladima.