Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa ambasadorom Veberom: SR Njemačka nastavlja sa podrškom Crnoj Gori na polju odbrane

Bošković sa ambasadorom Veberom: SR Njemačka nastavlja sa podrškom Crnoj Gori na polju odbrane
Datum objave: 10.10.2018 10:45 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Novoimenovani ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, Robert Veber (Robert Weber), boravio je danas u posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, tokom koje se sastao sa ministrom, mr Predragom Boškovićem.


Sagovornici su istakli sadržajnu i kvalitetnu saradnju dvije države u domenu odbrane, pogotovo kada je riječ o zajedničkom učešću oružanih snaga u međunarodnim misijama, ali i kontinuiranoj podršci SR Njemačke značajnim projektima modernizacije crnogorskog sektora odbrane.

Bošković se zahvalio na šest lakooklopnih vozila vrijednih više od dva miliona eura, donaciji Ministarstva odbrane SR Njemačke Vojsci Crne Gore. On je naglasio da će Crna Gora kao najmlađa NATO članica nastaviti da aktivno podržava politiku „otvorenih vrata“, pogotovo kada je riječ o zemljama regiona, aspirantima za članstvo.

Veber je, apostrofirajući doprinos Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i operacijama, naglasio da će SR Njemačka nastaviti da pruža podršku našoj zemlji na polju odbrane.

Sagovornici su se saglasili da novi bezbjednosni izazovi zahtijevaju tijesnu saradnju zemalja saveznica.