Manja slova Veća slova RSS
>

Delegacija Direktorata za ljudske resurse u posjeti kolegama Ministarstva odbrane Rumunije

Delegacija Direktorata za ljudske resurse u posjeti kolegama Ministarstva odbrane Rumunije
Datum objave: 12.10.2018 12:19 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Ministarstva odbrane, na čelu sa generalnim direktorom Direktorata za ljudske resurse, Mihailom Volkovim, boravila je u posjeti Ministarstvu odbrane Rumunije, sa ciljem razmjene iskustava u oblasti ljudskih resursa.

Delegacija se u Bukureštu susrela sa predstavnicima Generalnog direktorata za upravljanje ljudskim resursima, na čelu sa generalnim direktorom, general majorom Livijom-Marlienom Lunguleskunom (Liviu-Marlien Lungulescu) i Direktorata za informacije i odnose sa javnošću, na čelu sa direktorom, pukovnikom Konstantinom Spinuom (Constantin Spinu).

Volkov je sagovornicima predočio glavne politike Ministarstva odbrane Crne Gore u oblasti ljudskih resursa, sa posebnim osvrtom na regrutaciju, selekciju i zadržavanje kadra, kao i promociju vojnog poziva i projekte namijenjene mladima. On je domaćinima zahvalio na dosadašnjoj saradnji i kazao da će Ministarstvo odbrane biti dobar partner u razmjeni iskustava u oblasti ljudskih resursa.

Rumunska strana je iskazala interesovanje za produbljivanje saradnje u oblasti ljudskih resursa kada su u pitanju projekti namijenjeni mladima.

Delegacija se susrela i sa predstavnicima Multinacionalne jugoistočne divizije, na čelu sa komandantom, brigadnim generalom Danijelom Petreskuom (Daniel Petrescu). To je ujedno i prva zvanična posjeta Multinacionalnoj diviziji nakon ulaska Crne Gore u NATO.