Manja slova Veća slova RSS
>

Vašington: General Dakić na konferenciji “Suprotstavljanja nasilnim ekstremističkim organizacijama 2018”

Vašington: General Dakić na konferenciji “Suprotstavljanja nasilnim ekstremističkim organizacijama 2018”
Datum objave: 17.10.2018 10:50 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić učestvuje na konferenciji “Suprotstavljanja nasilnim ekstremističkim organizacijama 2018” (C-VEO 2018), koja se po treći put održava u Vašingtonu, SAD, na poziv predsjedavajućeg Združenog Štaba Oružanih snaga SAD-a, generala Džozefa Danforda (Joseph F. Dunford).

Konferencija je posvećena analizi globalnih prijetnji prouzrokovanih nasilnim ekstremističkim organizacijama, a cilj joj je da ojača napore strategijskog pristupa vojnog suprotstavljanja tim  organizacijama, koji je predstavljen 2017. godine.

Tokom uvodnog izlaganja, general Danford je apostrofirao ciljeve Konferencije koji se tiču prijetnji  transregionalne prirode nasilnih ekstremističkih organizacija i promocije zajedničkog pristupa radi  ojačavanja strategijskog pristupa vojnog suprotstavljanja. Na Konferenciji je istaknuta neophodnost participiranja svih partnerskih nacija u suprotstavljanju nasilnim ekstremističkim organizacijama na regionalnom nivou. Takođe, iskazana je potreba za saradnjom na strategijskom nivou, prvenstveno u razmjeni naučenih lekcija u trenutnim vojnim aktivnostima i u identifikovanju načina  kontribucije.