Manja slova Veća slova RSS
>

Ljubljana: General Dakić sa ministrom Erjavecom i načelnikom GŠ SV, generalom Gederom

Ljubljana: General Dakić sa ministrom Erjavecom i načelnikom GŠ SV, generalom Gederom
Datum objave: 22.10.2018 16:23 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić sastao se danas u Ljubljani sa ministrom odbrane Republike Slovenije, Karlom Erjavecom, sa načelnikom Generalštaba Slovenske vojske, generalmajorom Alanom Gederom, te članovima skupštinskog tijela zaduženog za domen bezbjednosti i odbrane.


General Dakić je na sastanku sa ministrom Erjavecom istakao da dvije države na polju odbrane ostvaruju veoma intenzivnu saradnju. Načelnik GŠ VCG se zahvalio slovenačkom ministru odbrane na podršci, posebno u procesu crnogorskih evroatlantskih integracija, naglašavajući da su slovenačka iskustva bila nemjerljiva za Crnu Goru u tom periodu. 

Erjavec je istakao da će Republika Slovenija nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori u ispunjavanju NATO agende.

Načelnici generalštabova, generali Geder i Dakić, saglasili su se da je izuzetno značajno što oružane snage dviju država ostvaruju saradnju kroz sva tri vida vojske. Posebno je apostrofiran zajednički angažman na NATO vježbi „TRIDENT JUNCTURE“, koja se održava u Norveškoj, ali i buduće zajedničko učešće u misiji Pojačano istureno prisustvo – eFP (enhaced Forward Presence) u Letoniji, koje će biti pod komandom Kanade.