Manja slova Veća slova RSS
>

Potpukovnik Ulični, novoimenovani nerezidentni vojni ataše Republike Slovačke, u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Potpukovnik Ulični, novoimenovani nerezidentni vojni ataše Republike Slovačke, u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane
Datum objave: 06.11.2018 13:51 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog nerezidentnog izaslanika odbrane Republike Slovačke, potpukovnika Ivana Uličnog

Uz zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom saradnjom sa Republikom Slovačkom u oblasti odbrane, ministar je istakao da se zajedničkim naporima, ona može značajno dodatno unaprijediti.

Bošković je kazao da je Crna Gora na čvrstom stanovištu da su evroatlantske integracije preduslov za skladan i prosperitetan razvoj Zapadnog Balkana, a da će pretendenti na članstvo u NATO, od Crne Gore imati iskrenu podršku, budući da se naša zemlja dosljedno zalaže za politiku otvorenih vrata Alijanse.

Slovački izaslanik odbrane je istakao da će njegova zemlja i dalje biti kvalitetan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, ističući spremnost za jačanjem saradnje u oblasti odbrane kroz definisanje i sprovođenje zajedničkih projekata.

Sagovornici su razgovarali i o bezbjednosnoj situaciji u regionu, o odbrambenim ciljevima dvije zemlje, saradnji sa NATO, kao i o učešću vojski u međunarodnim misijama i operacijama.

Potpukovnik Ulični je u odvojenim susretima razgovarao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem i generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, mr Ivicom Ivanovićem.

mod

mod