Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa Mašovićem: Kasarna VCG u Andrijevici unaprijediće život cijele opštine

Bošković sa Mašovićem: Kasarna VCG u Andrijevici unaprijediće život cijele opštine
Datum objave: 07.11.2018 17:04 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić obišli su danas Opštinu Andrijevica, kako bi sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem razmotrili i konkretizovali detalje oko gradnje nove kasarne VCG, koja će nositi ime Miljana Vukova Vešovića.


Čelnici Opštine izrazili su svoju apsolutnu spremnost da se izađe u susret potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Riječ je o prostoru od oko 40 hiljada kvadrata u andrijevačkom naselju Prljanija. 
 
Bošković je naglasio da je kasarna u Andrijevici značajna ne samo za tu opštinu, već za cijelu državu, s obzirom da VCG na ovaj način širi svoju mrežu i pozicionira se u mjestima gdje ima dugu tradiciju.
On je istakao da se, kada je riječ o vojnoj kasarni, ne govori samo o pripadnicima Vojske koji će u njoj raditi, već o potencijalima koje ona nosi na planu kompletnog razvoja grada. 

mod

Podsjećajući da je u tom gradu nekada bila komanda graničnog bataljona, Bošković je naglasio i da država Crna Gora nora da zadovolji standarde kao nova članica NATO, te da je Andrijevica percipirana kao najoptimalnije rješenje za gradnju kasarne u sjevernoistočnom dijelu zemjle.

Ministar je istakao da će se do kraja godine definisati koncept buduće gradnje, imajući u vidu da Vojska Crne Gore želi da se stacionira u Andrijevici. “Naš cilj je da tu ostanemo”, kazao je ministar, najavljujući i gradnju stanova za potrebe zaposlenih u kasarni. 

mod

Mašović se zahvalio na izuzetnoj podršci koju je Vojska Crne Gore pružila gradu tokom trajanja vanrednog stanja, na pomoći u izgradnji putne infrastrukture, naglašavajući da je opština na čijem je čelu već valorizovala neke od nekadašnjih vojnih objekata. 

Bošković je zaključio da je Vojska Crne Gore uvijek pokazala spremnost da izađe u susret potrebama građana, te da je to jedna od njenih misija koje je čine institucijom od izuzetnog značaja.