Manja slova Veća slova RSS
>

General Dakić, Filipović i Volkov obišli Centar za obuku i vojnike po ugovoru

General Dakić, Filipović i Volkov obišli Centar za obuku i vojnike po ugovoru
Datum objave: 08.11.2018 15:16 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović i direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov, posjetili su danas Centar za obuku VCG u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu.


mod

Predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba prisustvovali su današnjoj obuci u gađanju nove generacije vojnika po ugovoru, obišli prostorije Centra i razgovarali sa komandantom Centra za obuku, potpukovnikom Igorom Kneževićem.

Tokom sastanka, razmijenjena su iskustva i iskazane potrebe za unapređenjem postojećih resursa i poboljšanja uslova za naredne generacije vojnika.

Obraćajući se vojnicima po ugovoru, general Dakić je istakao važnost vojnog poziva. On je kazao da nema veće časti od služenja svojoj državi i svom narodu, ali je istakao i brojne benefite koje vojni poziv nosi sa sobom. 

mod

Filipović je pohvalio je odnos novih vojnika koji su od strane svojih starješina dobili dobre ocjene tokom dosadašnjeg dijela obuke, dok je Volkov najavio još jedan konkurs za prijem novih vojnika do kraja ove godine, uz naglašavanje da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u kontinuitetu rade na podmlađivanju i povećanju kvaliteta kadra shodno NATO standardima.
 
mod mod