Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa Adamom, novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Belgije

Bošković sa Adamom, novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Belgije
Datum objave: 09.11.2018 10:41 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa Konradom Adamom, novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Belgije za Crnu Goru.


Ministar se zahvalio na sveobuhvatnoj podršci koju je Kraljevina Belgija pružila Crnoj Gori tokom korjenitog reformskog procesa u okviru njenih NATO integracija.

On je istakao izuzetnu važnost uspostavljanja dobrih veza između zemalja saveznica, uz uvjerenje da će saradnja ministarstava odbrane naše dvije zemlje biti dodatno ojačana i unaprijeđena. 

Bošković je naglasio da je Crna Gora punopravnim članstvom u NATO ispunila jedan od dva strateška cilja, te da predano radi na ispunjavanju drugog cilja, članstva u EU. Ministar je upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

Ambasador Adam kazao je da Crna Gora članstvom u NATO doprinosi miru i stabilnosti Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini, te izrazio spremnost Kraljevine Belgije da podrži Crnu Goru na njenom evropskom putu.