Manja slova Veća slova RSS
>

Sjutra u Delti manifestacija “Budi dio nas”

Sjutra u Delti manifestacija “Budi dio nas”
Datum objave: 04.12.2018 13:33 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore organizuju sjutra u Shoping mall-u “Delta City” u Podgorici manifestaciju “Budi dio nas” koja će trajati od 17 do 20 h.


Posjetioci će moći da vide prikaz vojničkih vještina, kao što su borenje i veranje, dok će na posebnim pultovima biti predstavljene aktivnosti Ministarstva odbrane namijenjene mladima: zapošljavanje u VCG i dobrovoljno služenje vojnog roka, obrazovanje na inostranim vojnim akademijama, stipendiranje za fakultete u Crnoj Gori, promocija rodne ravnopravnosti u vojsci, kao i Ljetnji vojni kamp za mlade. 

Na platou u prizemlju Delte, gdje se ova manifestacija održava drugi put zaredom, sa tendencijom da postane tradicionalna, biće postavljen šator sa sredstvima veze, kao i pultovi sa EOD opremom (za uklanjanje eksplozivnih naprava) i ronilačkom opremom, EOD opremom Inžinjerijske čete, te alpinističkom i skijaškom opremom za obuku na brzim vodama.

Posebno se mislilo i na najmlađe, tako da će biti organizovan kutak za njih, gdje će moći da slažu pazl sa vojničkim motivima, kao i da crtaju materijaom koji će biti obezbijeđen. 
 
Nakon manifestacije, u 20 h u Sali broj 5 Cineplexxa, biće prikazan dokumentarno-edukativni film “Naša snaga, Vojska Crne Gore”. Ulaz je slobodan.