Manja slova Veća slova RSS
>

Održana manifestacija “Budi dio nas”

Održana manifestacija “Budi dio nas”
Datum objave: 05.12.2018 19:35 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Večeras je u Shopping mall-u “Delta City” u Podgorici održana trosatna manifestacija “Budi dio nas”, koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u cilju afirmacije vojnog poziva.

Brojni posjetioci upoznali su se sa aktivnostima i projektima Ministarstva odbrane namijenjenim mladima: zapošljavanju u VCG i dobrovoljnom služenju vojnog roka, obrazovanju na inostranim vojnim akademijama, stipendiranju za fakultete u Crnoj Gori, promociji rodne ravnopravnosti u vojsci, kao i Ljetnjem vojnom kampu za mlade. 

Takođe, kao i prošle godine, prikazane su neke vojničke vještine, kao što su borenje i veranje. Na platou u prizemlju Delte, bio je postavljen šator sa sredstvima veze, kao i pultovi sa EOD opremom (za uklanjanje eksplozivnih naprava) i ronilačkom opremom, EOD opremom Inžinjerijske čete, te alpinističkom i skijaškom opremom za obuku na brzim vodama. 

Posebno se mislilo i na najmlađe. U kutku organizovanom za njih, slagali su pazl sa vojničkim motivima, i crtali vojničke motive. 
 
Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore za ovu priliku su pripremili i značajne količine promotivno-informativnog materijala, ali i poklone sa vojničkim motivima, kao što su kape, blokovi, hemijske olovke... 
 
Nakon manifestacije, u 20 h u Sali broj 5 Cineplexx-a, zakazano je prikazivanje dokumentarno-edukativnog filma “Naša snaga, Vojska Crne Gore”.