Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković i general Dakić pripadnicima IX kontingenta u Avganistanu: Vi ste ponos cijele Crne Gore

Bošković i general Dakić pripadnicima IX kontingenta u Avganistanu: Vi ste ponos cijele Crne Gore
Datum objave: 27.12.2018 10:15 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Jutros je već po tradiciji povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika, iz Ministarstva odbrane uspostavljen video link sa bazom Marmal u Avganistanu i sa pripadnicima IX kontingenta Vojske Crne Gore u misiji Resolute Support.

Našim vojnicima obratili su se ministar odbrane, mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić. Oni su istakli da su naši vojnici u Avganistanu ponos ne samo Vojske, već i cijele Crne Gore.

mod

Uz želje da se zdravo vrate svojim porodicama i svojim redovnim obavezama u Crnoj Gori, Bošković je istakao renome koji naši vojnici imaju u ovoj, ali i u svim misijama i operacijama u kojima učestvuju.

„Sve informacije govore da je crnogorski vojnik primjer vojnika u misiji Resolute Support. Svi zajedno radimo na podizanju kvaliteta cijele Vojske i sposobnosti svakog njenog pripadnika. Znajte da sve ono što ovdje radimo činimo i za vas koji ste u misijama, daleko od svojih domova i svoje zemlje“, naglasio je ministar Bošković.

On je istakao da će Ministarstvo i Vojska Crne Gore i u narednom periodu nastaviti da, bez obzira na svoju veličinu i mogućnosti, čine sve kako bi Crna Gora dala svoj doprinos globalnim težnjama ka održavanju međunarodnog mira i stabilnosti.

„A kada se vratite, zajedno treba da izgrađujemo Vojsku Crne Gore i da je postavio na pijedastal na kojem je bila kroz crnogorsku istoriju, kao jedan od najcjenjenijih dijelova društva“, zaključio je ministar Bošković.

General Dakić je kazao da je još pod ustiscima koje nosi iz svoje nedavne posjete pripadnicima IX kontingenta, pogotovo zvog ocjena koje je u Avganistanu čuo od saveznika i partnera o držanju naših vojnika i o načinu na koji izvršavaju zadatke. „Vi ste postavili standarde ne samo Vojsci Crne Gore, već i partnerima sa kojima ste u misiji“, kazao je načelnik GŠ VCG.

On je na kraju zatražio od vojnika u misiji Resolute Support da do njenog isteka budu istrajni i profesionalni, onako kako se očekuje od crnogorskog vojnika.

mod

MINISTARSTVO ODBRANE