Manja slova Veća slova RSS
>

Državni sekretar Filipović primio najbolje strijelce Streljačkog saveza Crne Gore

Državni sekretar Filipović primio najbolje strijelce Streljačkog saveza Crne Gore
Datum objave: 23.01.2019 12:15 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Slobodan Filipović primio je danas, zvanično proglašene najbolje strijelce u 2018.godini i perspektivne mlade strijelce Streljačkog saveza Crne Gore (SSCG). 


„Streljaštvo je tradicionalni sport tijesno povezan sa vojskom i odbranom naše zemlje“, rekao je Filipović ističući značaj ove sportske aktivnosti i naglašavajući da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore prepoznaju njen širi društveni značaj, koji znatno doprinosi ukupnim odbrambenim sposobnostima zemlje. U tom kontekstu apostrofirana je spremnost za podršku navedene aktivnosti i razvoju streljačkih sposobnosti uopšte. „Postignuti sportski rezultati ovih mladih ljudi su dokaz da crnogorski strijelci posjeduju prepoznatljive kvalitete za učešće i dobar plasman na najvećim sportskim nadmetanjima. To govori i o uspješnom radu svih sportskih pregalaca u Streljačkom savezu Crne Gore.“, naglasio je državni sekretar Filipović.

Filipović je poželio uspjeh u daljem radu uz nove rekorde, izražavajući spremnost ministarstva da i u narednom periodu bude potpora SSCG u cilju unapređenja streljačkog sporta.

Svi prisutni strijelci izrazili su posebno zadovoljstvo današnjim prijemom iskazujući zahvalnost za neposrednu i konkretnu podršku koju Ministarstvo odbrane pruža SSCG, u kontinuitetu.

Prijemu je prisustvovao predsjednik Streljačkog saveza CG, pukovnik Zoran Bošković, generalni sekretar SSCG, Savo Milašinović i Željko Božović, predsjednik Stručne komisije SSCG. 

Streljački savez Crne Gore osnovan je 1948.godine. i predstavlja jednu od najmasovijih i najuspješnijih organizacija u Crnoj Gori koja obučava u vještini gađanja, njeguje takmičarski duh i izgrađuje stvaralačku ličnost omogućavajući zapažene rezultate na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Tokom prethodnih godina, kroz streljačku organizaciju Crne Gore prošlo je preko 300.000 strijelaca. Svake godine ova organizacija kroz različita takmičenja obuči veliki broj novih strijelaca, prvenstveno mlađe generacije.

mod