Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković čestitao Trpkoskom postizanje istorijskog sporazuma sa Republikom Grčkom

Bošković čestitao Trpkoskom postizanje istorijskog sporazuma sa Republikom Grčkom
Datum objave: 31.01.2019 10:58 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković čestitao je danas ambasadoru Republike Makedonije u Crnoj Gori Mihailu Trpkoskom postizanje istorijskog sporazuma sa Republikom Grčkom, uz želju da taj sporazum bude odlučujući korak ka ostvarenju evroatlantskog cilja Republike Makedonije.

   

Njih dvojica razgovarali su danas u Ministarstvu odbrane Crne Gore. Tom prilikom, izraženo je zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima Crne Gore i Republike Makedonije.

 

Ministar Bošković i ambasador Trpkoski razmijenili su mišljenja o dosadašnjoj saradnji i saglasili se da je ona iz godine u godinu sve intenzivnija, što je rezultat i identičnih spoljnopolitičkih težnji u čijem ostvarenju je neophodno pružati međusobnu podršku.

 

Bošković je istakao da će Ministarstvo odbrane Crne Gore ostati opredijeljeno  jačanju saradnje sa Republikom Makedonijom, uz punu podršku na njenom putu za članstvo u NATO. Ambasador Trpkoski zahvalio je ministru Boškoviću na kontinuiranoj podršci koju Crna Gora pruža Republici Makedoniji u ostvarenju njenog najvažnijeg spoljnopolitičkog prioriteta, članstva u NATO i izrazio očekivanje da će rješenjem spora, evroatlantski put Republike Makedonije teći ubrzanom dinamikom.

Bošković je ukazao i na važnost ostvarene saradnje dvije zemlje na polju odbrane, posebno u oblasti školovanja crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju.

Trpkoski je kazao da će Republika Makedonija ostati posvećena intenzivnoj saradnji dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.