Manja slova Veća slova RSS
>

Novoimenovani izaslanik odbrane Albanije sa Boškovićem: Savezništvo u Alijansi doprinosi odbrambenoj saradnji

Novoimenovani izaslanik odbrane Albanije sa Boškovićem: Savezništvo u Alijansi doprinosi odbrambenoj saradnji
Datum objave: 01.02.2019 10:44 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković razgovarao je danas sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Republike Albanije u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, pukovnikom Eduartom Bala, koji je bio u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

 

Bošković i Bala razmijenili su mišljenja o dosadašnjoj saradnji Crne Gore i Albanije u oblasti odbrane. Sagovornici su se složili da dvije zemlje imaju intenzivnu i kvalitetnu odbrambenu saradnju na bilateralnom nivou, koja se konstantno unapređuje kroz razmjenu iskustava i obuku kadrova, ali i na multilateralnom, na kojem kroz zajednički angažman u projektima regionalnog formata dvije zemlje aktivno doprinose uspostavljanju dijaloga kao ključnog alata za dostizanje trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Ministar Bošković je čestitao pukovniku Bali desetogodišnjicu članstva Republike Albanije u NATO i poželio da i naše dvije zemlje i u budućem periodu, kao saveznice u okviru Alijanse, blisko sarađuju i doprinose očuvanju stabilnog regiona.

 

 

Pukovnik Bala je izrazio očekivanje da će se i tokom njegovog mandata odbrambena bilateralna saradnja dvije zemlje kontinuirano razvijati kroz doprinos bilateralnim i multilateralnim projektima, koji doprinose ne samo efikasnosti nacionalnog sistema odbrane, već i jačanju regionalnog bezbjednosnog okvira

.

 

Pukovnik Bala se u odvojenim susretima sastao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, mr Ivicom Ivanovićem, kao i načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrejem Lakićem. Tokom svih susreta naglašena je posvećenost Crne Gore jačanju bilateralne saradnje sa Republikom Albanijom u oblastima od obostranog interesa.

 

mod

 

 

mod