Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa Grbovićem: Svi projekti VCG i Ministarstva odbrane vezani za Opštinu Nikšić realizuju se u planiranom roku

Bošković sa Grbovićem: Svi projekti VCG i Ministarstva odbrane vezani za Opštinu Nikšić realizuju se u planiranom roku
Datum objave: 04.02.2019 14:30 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Rekonstrukcija, adaptacija i proširenje aerodroma na Kapinom polju, ukoliko se Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore bude selilo u Nikšić, kao i rokovi za projekte adaptacije postojećih objekata i projekat nove zgrade Generalštaba VCG za kasarnu “Marko Miljanov popović” u Podgorici, gdje će biti smješten budući centar bezbjednosnih snaga, a koje radi Agencija za planiranje i projektovanje Opštine Nikšić, bile su dvije glavne teme današnjeg sastanka ministra odbrane mr Predraga Boškovića i predsjednika nikšićke opštine, Veselina Grbovića. Poštovanje rokova od strane Agencije od ključnog je značaja za realizaciju prve faze izgradnje centra bezbjednosnih snaga za koju je Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta namijenila 1,5 milion eura.


Razgovaralo se takođe i o ostalim projektima koje radi pomenuta Agencija, sa kojom, kako je ministar naglasio, Ministarstvo odbrane ima dugoročni ugovor vezan za kapitalne projekte vezane za potrebe Vojske Crne Gore, poput idejnog rješenja adaptacije kasarne “Pero Ćetković” u Baru, ali i nove kasarne u Andrijevici.

Potom, bilo je riječi o projektu vezanom za kasarnu “13. Jul” u Nikšiću, u čijem se krugu radi nova sportska dvorana namijenjena vojnicima, ali i sportskim klubovima iz Nikšića, koji su izgradnjom bazena u Sportskom centru, izgubili uslove za redovni rad. 
 
Konstatovano je i da Opština Nikšić ima spremnu lokaciju za buduću stambenu zgradu za potrebe Vojske i Ministarstva odbrane.

“Imamo opštinu sa kojom planove možemo da rješavamo u veoma kratkom roku. Svi ovi projekti o kojima je danas bilo riječi u cilju su poboljšanja socijalnog statusa, ali i poboljšanja uslova rada zaposlenih u Vojsci i u Ministarstvu”, naglasio je ministar. 
 
On je dodao da je Ministarstvo odbrane prošle godine u jedan od objekata u kasarni u Nikšiću uložilo 240 hiljada eura, dok se za drugi objekat planira ulaganje od 210 hiljada eura u ovoj godini. 

Grbović je izrazio spremnost da Opština Nikšić u svakom pogledu podrži planove i projekte Ministarstva odbrane, od adaptacije aerodroma na Kapinom polju, do projekata Agencije, kao i težnje da se bezbjednost skladišta municije na Brezoviku podigne na viši nivo, za šta je neophodna izgradnja nove trafostanice.

Zajednički je konstatovano da se saradnja Ministarstva odbrane i Opštine Nikšić realizuje na najbolji mogući način, što je dobra pretpostavka da će svi projekti biti relizovani u planiranom roku.

mod