Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković uputio čestitke Šekerinskoj povodom potpisivanja Protokola o ulasku Makedonije u NATO

Bošković uputio čestitke Šekerinskoj povodom potpisivanja Protokola o ulasku Makedonije u NATO
Datum objave: 06.02.2019 13:24 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Crne Gore, mr Predrag Bošković čestitao je danas svojoj makedonskoj koleginici, Radmili Šekerinskoj potpisivanje Protokola o ulasku Republike Makedonije u sastav Sjevernoatlantske alijanse.


Izražavajući uvjerenje da su upravo nesebični napori makedonske ministarke odbrane, kao i sveukupna evroatlantska vizija makedonske Vlade umnogome doprinijeli ovom uspjehu, Bošković je naglasio da je danas Republika Makedonija za istorijski korak bliže punopravnom članstvu u Alijansi.

“Crnogorski put od potpisivanja Protokola do punopravnog članstva u NATO trajao je nešto više od godinu dana. U skladu sa punom posvećenošću Crne Gore politici otvorenih vrata Alijanse, iskreno vjerujem da će i Republika Makedonija u skorijem periodu postati članica atlantske porodice. Imajući u vidu da će punopravno članstvo Makedonije dodatno osnažiti naše sveobuhvatne napore za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, uvjeren sam da će naše dvije zemlje, i kao buduće saveznice u okviru Alijanse, još kvalitetnije sarađivati”, kaže se u Boškovićevoj čestitki.
 
Crnogorski ministar odbrane je na kraju naglasio da Makedonija, i kada postane 30. članica najvažnijeg vojno-političkog saveza, može računati na snažnu podršku Crne Gore.